Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SIOL 2 door in de beker na spectaculaire winst op Menos 1

19 november 2023 16:15

SIOL 2 moest het in deze 3e ronde - waar nog 22 teams strijden om de beker - opnemen tegen Menos 1 en deed dat heel succesvol.

Al na 45 seconden lag de bal in het netje, nadat Robin Schamp aan de linkerkant gevaarlijk doorkwam en zijn bal via de tegenstander onhoudbaar de goal in ging. Een fijn begin voor de oranje-zwarten, want nog niet zo lang geleden verloor SIOL 2 voor de competitie met 6-0 van deze ploeg uit Landhorst.

De rest van de 1e helft waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar, zonder dat er aan beide kanten grote kansen ontstonden.

Direct na rust sloeg SIOL 2 weer toe, al was het nu pas na een paar minuten na aanvang van de 2e helft. Na een scrimmage in de 16 meter van Menos, met daarbij ook een handsbal van Menos, scoorde Ahmad de 2-0. De door de scheidsrechter toegepaste voordeelregel leverde dus ook idd dat voordeel op.

Naarmate de 2e helft vorderde werd de wedstrijd steeds opener, Menos ging meer risico nemen en daardoor ontstond er ook veel ruimte voor SIOL en waren er ook grote kansen om de score verder uit te bouwen. Dat laatste gebeurde echter niet, ook dankzij goed keeperswerk bij Menos. Deze uitslag is natuurlijk ook al een heel mooi resultaat. SIOL 2 gaat volgende week weer de koker in de voor de loting van de 4e ronde van de KNVB-beker, waarbij er nog maar 11 teams over zijn. We zijn heel benieuwd naar de volgende tegenstander.

Er is door Gerno de Haas ook weer een mooie fotoreportage gemaakt van deze wedstrijd, deze kan je hier terugvinden.
Bron: Gerno de Haas Fotografie