Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SIOL 1 moet tevreden zijn met 2-2 gelijk spel in de thuiswedstrijd tegen De Zwaluw

5 november 2023 19:15

SIOL kwam in deze topper weliswaar 2 keer op voorsprong, maar toch moet men tevreden zijn met het uiteindelijke gelijke spel

Voorafgaand aan de wedstrijd was er 1 minuut stilte ivm het overlijden van ere-lid Ton Lukassen op het natte sportpark aan de Groenendijkse Kampen. Desalniettemin was er toch veel publiek aanwezig die een enerverende wedstrijd voorgespiegeld kregen.

In de eerste 20 minuten nam De Zwaluw brutaal het initatief en hadden zij ook de grootste kansen, maar keeper Niels Wolfraad wist met een aantal goede reddingen te voorkomen dat de gasten uit Oeffelt op voorsprong kwamen. Tijdens een omschakelmoment was Dani van Dreumel ineens weg en hij wist Jan Lutters met een perfecte pass een niet te missen kans aan te reiken en zo stond SIOL na een half uur met 1-0 voor. Dit was ook de ruststand.

In de rust werd er 2 keer gewisseld bij SIOL en dat leek al direct een positief effect te hebben, want direct na rust wist SIOL de 2-0 op het scorebord te toveren, wie anders dan Dani van Dreumel scoorde.

Maar ook bij de 2-0 voorsprong bleef het beeld van de wedstrijd hetzelfde, namelijk dat De Zwaluw sterker was en ook de meeste kansen creerde. Zo'n 20 minuten voor tijd viel de zgn aansluitingstreffer en vlak voor tijd wist De Zwaluw ook nog de gelijkmaker te scoren. Een punt waar de ploeg uit Oeffelt zeker recht op had en waar SIOL dus ook wel mee kon leven.

Minder leuk eindigde de wedstrijd voor SIOL-verdediger Kerem Kaya die met een zware enkelblessure met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. Na vorig seizoen, dus ook dit seizoen helaas weer een zware blessure in de selectie van trainer Peter ten Haaf. De wedstrijd verliep verder zeer sportief, complimenten wat dat betreft aan scheidsrechter Hooijer die de wedstrijd zo wist te leiden dat de kaarten op zak konden blijven.

SIOL doet met het gelijke spel op dit moment een heel klein stapje terug in de stand. Donderdagavond wacht de inhaalwedstrijd tegen SVEB, als deze gewonnen wordt, komt SIOL gewoon weer op 2 punten van koploper SVOC'011 uit Oirlo.
Bron: Gerno de Haas Fotografie