Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwaar bevochten 1-2 overwinning van SIOL 1 in Herpen

19 maart 2023 17:30

RH

SIOL kon de knappe uitoverwinning van vorige week in Mariaheide vandaag een mooi vervolg geven in de wedstrijd tegen Herpinia.

In de voorbespreking bij Cafe de Bond gaf trainer Peter ten Haaf nog duidelijk aan dat in deze fase van de competitie elke overwinning telt, hoe lelijk die misschien ook tot stand komt. Wie had gedacht dat na afloop hier nog op terug gegrepen zou worden, want het moest vandaag van diep komen om de 3 punten mee terug naar Cuijk te nemen.

SIOL en Herpinia begonnen beiden heel nochalant aan de wedstrijd, ondanks het lage tempo was er toch veel balverlies. Voor een deel werd dat ook veroorzaakt door het bijzonder slechte veld, waardoor de bal ook echt alle kanten op botste en dan vaak niet de kant die beoogd werd.

Uit het niets scoorde Herpinia halverwege de eerste helft de 1-0 voorsprong nadat een bal verkeerd werd ingeschat door de keeper en de verdediging van SIOL niet adequaat reageerde. Gelukkig wist SIOL snel te reageren en scoorde het uit een prima voorbereidende actie van Jan Lutters de 1-1 gelijkmaker, doelpuntenmaker was Owen Blokland. In het restant van de eerste helft was SIOl iets meer in controle en had het ook nog kunnen scoren, maar stond de paal in de weg.

In de 2e helft was het vooral vrouw en kinderen eerst bij SIOL, kreeg Herpinia zeker kansen om te scoren, maar viel SIOL vooral op door de onverzettelijkheid in de verdediging, met z'n allen werd er gestreden om de overwinning. Mooi was die 2e helft zeker niet van SIOL-zijde, maar zoals de trainer in de voorbeschouwing al had aangegeven, in deze fase tellen gewoon de punten en niets anders.

De ontlading na afloop was dan ook groot, nadat er bijna 10 minuten extra tijd was gespeeld. En ook deze wedstrijd werden de punten gepakt met heel veel jeugdspelers tot 20 jaar in het team (o.a. Niels Korunka, Owen Blokland, Bart Roeffen, Tom Hoffmann, Erik van Hees, Sven van Ophuizen) en viel ook deze wedstrijd JO19-speler Tygo Keijzers weer heel goed in, alsof hij al jaren meedoet op dit niveau.

Volgende week spelen we opnieuw een 6 punten wedstrijd, deze keer tegen Achates thuis. Kijken of we deze wedstrijd de 3 punten gewoon weer eens in Cuijk kunnen houden.
Bron: Gerno de Haas Fotografie