Overtuigende 0-5 overwinning voor SIOL 1 tegen NLC'03 1

12 februari 2023 18:30

RH

SIOL gaat met een goed gevoel de carnavalsweek in, op het moeilijk bespeelbare veld in Lith wist SIOL toch met mooi combinatievoetbal de 3 punten mee naar Cuijk te nemen.

Het eerste kwartier van de wedstrijd moest SIOL een beetje wennen aan het 'knollenveld" waar deze wedstrijd op gespeeld werd. Want ook al liet NLC veel ruimte aan SIOL om te voetballen, de bal wilde in die fase niet altijd de kant op wat wel de bedoeling was.

Na 20 minuten werd de ban dan toch gebroken door Jan Lutters. Hij scoorde knap in de rebound nadat Dani van Dreumel keihard uithaalde en de bal via de keeper weer terug het strafschopgebied in stuiterde. Een verdiende voorsprong, die al snel gevolgd werd door de 0-2 na een mooie rush van eigen helft van Dani van Dreumel, deze keer rondde hij zelf prima af. Op slag van rust was Dani van Dreumel weer aan de aandacht van de verdedigers van NLC ontsnapt en kon hij alleen gestuit worden met een overtreding in de 16 meter. Een terechte strafschop derhalve, die ook keurig binnen werd geschoten door Dani van Dreumel zelf.

Met een 0-3 ruststand kon SIOL even rustig op adem komen om weer met volle energie aan de 2e helft te beginnen. Dat deed SIOL ook goed, want heel snel wist Daniel Ilic ook te scoren, na mooi voorbereidend werk van Owen Blokland.

Voor trainer Peter ten Haaf een mooi moment om ook een aantal wissels door te voeren, waardoor de 19-jarige Sem Rossen ook zijn debuut bij SIOL 1 kon maken. Een andere invaller scoorde zelfs de 0-5 nog, na een mooie voorzet van wederom Owen Blokland scoorde Felix Meyer met zijn hoofd de 0-5. Als SIOL nog iets scherper was geweest in de afwerking dan had de score zelfs nog een stuk hoger kunnen uitvallen, maar wie maalt daarom met zo'n mooie uitslag, ook nog eens met goed voetbal tot stand gekomen!

Een mooie middag dus voor de oranje-zwarten die met deze overwinning ook weer een aantal middenmoters in zicht krijgen. Een mooi perspectief voor de komende weken, allemaal wedstrijden die ergens om gaan! Komend weekend is SIOL vrij ivm carnaval, op 25 februari wordt de inhaalwedstrijd tegen Achilles Reek gespeeld in Reek.

Na afloop ging de selectie van SIOL nog op de foto met het shirt met de nummer 9, dat bij Sander van Hees hoort. De speler die vorige week zo ongelukkig zijn scheenbeen brak; Sander deze 3 punten zijn voor jou!