Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Paal tot 3 keer toe sta in de weg voor SIOL in de wedstrijd tegen HBV

30 januari 2023 15:15

Iedereen was het er na afloop wel over eens dat de 0-2 winst van HBV verdiend was, maar met een klein beetje geluk had het resultaat toch ook anders kunnen zijn.

Na 30 seconden had SIOL al kunnen, sterker nog, had SIOL eigenlijk moeten scoren. Djavano Amunupunnjo kon na een mooie dieptepass alleen richting de goalie van HBV en deed eigenlijk alles goed, maar de bal caramboleerde via de binnenkant paal toch op wonderbaarlijke wijze het 5 meter gebied uit. Na deze bliksemstart was het vervolgens HBV dat SIOL direct onder druk zette en zo probeerde SIOL tot fouten te dwingen in de opbouw. Dat leidde in die fase tot 2 dode spelmomenten waaruit HBV wist te scoren. De eerste keer was bij een hoekschop waarbij Jeroen Bardoel vrij kon inkoppen en en kort daarna mocht diezelfde Jeroen Bardoel een terecht gegeven strafschop binnen schieten. SIOL moest echt wel even bijkomen van deze tegenvallers, maar in het laatste gedeelte van de 1e helft richtte de ploeg van Peter ten Haaf zich aardig op. Ook SIOL werd gevaarlijk uit een dood spelmoment, maar de vrije trap van Dani van Dreumel spatte uiteen op de paal. Diezelfde Dani van Dreumel had later in de wedstrijd nog zo'n moment, toen een kopbal van hem wederom via de paal de doelmond uitging.

Na rust dwong SIOL wederom aan en in het eerste kwartier na rust leidde dat ook tot een aantal prima kansen, onder andere voor de immer zeer actieve Owen Blokland. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg HBV weer grip op de wedstrijd en ook een aantal kansen om de score nog uit te bouwen. SIOL-keeper Bart Roeffen had echter een aantal knappe reddingen, waardoor de eindstand uiteindelijk op 2-0 bleef staan. Over 90 minuten gezien een verdiende overwinning voor HBV, maar wat als die 3 ballen tegen de paal ........

SIOL kan komende zondag voor revanche gaan in de thuiswedstrijd tegen CITO. Die wedstrijd wordt om 14.30 uur gespeeld op het sportpark van SIOL aan de Groenendijkse Kampen.
Bron: Gerno de Haas Fotografie