Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SIOL 1 met mooie 4-2 overwinning de winterstop in

11 december 2022 16:15

Voor SIOL was het vandaag een belangrijke wedstrijd, tegen Gassel moest gewonnen worden en dat gebeurde dus ook op een overtuigende manier.

SIOL kwam in de eerste minuut al direct op voorsprong. Na een mooie aanval over 3 schijven was het Djavano Amunupunnjo die het laatste tikje gaf en voor de vliegende start zorgde.

Doelpuntenmaker Niels Korunka in actie

Wie dacht dat dit het begin voor meer goals zou zijn voor SIOL kwam op dat moment echter bedrogen uit. Binnen 10 minuten stond het zomaar 1-2 voor Gassel. Bij de eerste goal werd er niet goed uitverdedigd in de 16 en bij de 2e goal werd een voorzet van de zijkanten totaal verkeerd ingeschat. Hoe snel kan een wedstrijd kantelen.......

In het restant van de eerste helft probeerde SIOL met man en macht de gelijkmaker te forceren. Dat leidde wel tot een groot aantal kansen, maar niet tot de zo gewenste goals, wellicht ook omdat men op de beslissende momenten te gehaast was, te graag die gelijkmaker wilde maken.

Sven van Ophuizen en Loutfi Chamlal in actie bij een van de vele aanvallen van SIOL

In de tweede helft ging SIOL nog meer druk zetten, maar deed ook voetballend beter en slimmer door 3-4-3 te gaan spelen, waar Gassel geen antwoord op had. Toen de gelijkmaker viel, een rake kopbal van Niels Korunka, was het verzet echt gebroken en werd het ook heel snel 3-2. Dit maal was Niels Korunka de aangever en scoorde Owen Blokland. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 4-2 overwinning van SIOL nadat Owen Blokland nog een keer scoorde, dit keer op aangeven van Dani van Dreumel.

SIOL-talent Owen Blokland scoorde 2 keer vandaag, hier haalt hij de bal uit het net

Een prima resultaat dus vandaag na een prima wedstrijd, met al weer een heel jeugdig SIOL elftal, al werd de gemiddelde leeftijd de laatste 10 minuten wel wat omhoog geschroefd doordat de 41-jarige Paul Broeren nog even mocht invallen. Tot slot ook de complimenten voor scheidsrechter van Zoelen, die een prima wedstrijd floot en liet zien dat je helemaal geen kaarten hoeft te geven om ook gewoon leiding te kunnen geven in het veld.

Tom Hoffmann is 1 van de vele jonge SIOL-talenten die dit seizoen hun kunsten mogen vertonen in SIOL 1

SIOL staat nu na 11 wedstrijden met 13 punten op de 11e plaats, met slechts 4 punten achterstand op de nummer 4 HBV, zo dicht staat het allemaal bij elkaar.

Voor nu tijd voor de winterstop, op 22 januari 2023 begint de competitie weer met een uitwedstrijd in Reek tegen Achilles Reek. Voor die tijd speelt SIOL nog een oefentoernooitje tegen Heijen en Astrantia op zondag 15 januari op het kunstgras van SIOL (meer info op de website van SIOL) en op donderdag 18 januari een oefenwedstrijd tegen Maaskantse Boys.