Datum

18 november 2017 8:45

Accommodatie

Onbekend

Vroeg in de (koude) ochtend wordt er op Sportpark De Groenendijkse Kampen gefloten voor het begin van de wedstrijd. Siol begint lekker fel tegen een even zo felle tegenstander.
De kinderen waren niet de enige die fel waren.....ook langs de kant werd en goed geroepen!
Bo gaat vrolijk verder waar ze vorige week mee gestart is. Ze laat verschillende keren weer haar "hakje" zien.
Joep moet vol aan de bak en dat doet hij ook. Hij volgt zijn tegenstander goed  en maakt het hem knap lastig.
Oeffelt laat zien waarom ze het eerste elftal zijn van de jeugd onder de 8. Met goed combinatievoetbal weten zij de bal achter Tijmen in het netje te plaatsen. Het is 0-1.
Levi gaat goed de duels aan en we zien hem een mooie teckel op de bal maken. De tegenstanders (en wij ook) waren er van onder de indruk!
Ook Siem staat weer super goed te verdedigen. Je komt hem wel 3 keer tegen en als Siem merkt dat hij geen andere keuze meer heeft, zet hij zijn altijd correcte sliding in.
Oeffelt speelt sterk en maakt de 0-2, ondanks het goede verdedigingswerk en het goede keeperswerk van Tijmen.
Siol blijft proberen en na het afpakken van de bal zoeken ze de aanval. Dani krijgt een goede schietkans, maar de bal gaat er helaas niet in.
En zoals het altijd in het voetbal gaat.......als je zelf de kansen niet maakt, vallen ze er aan de overkant wel in. En zo gebeurde het....0-3.
De moed wordt nog niet opgegeven. Er wordt hard geknokt door iedereen. Tijmen laat een geweldige redding zien, formidabel! Wat ben jij goed Tijmen!
Siol krijgt nog twee kansen, maar de meeste kansen zijn voor Oeffelt. Zij scoren dan ook de 0-4 en de 0-5.
Tijd voor de rust!
De coachende woorden van Barry hebben goed gedaan.
Na de rust herpakt Siol zich en daardoor konden ze het Oeffelt wat moeilijker maken dan in de eerste helft. Een corner van Levi komt netjes terecht in de voeten van Lars. Lars haalt goed uit, maar de bal wil er maar niet in. Een aantal minuten later haalt Lars van ongeveer de middenlijn uit. Zijn schot wordt gepakt door de doelman van Oeffelt. Wat een kansen....er zou er toch wel een keer 1 in moeten gaan.
Gelukkig werd het harde werken uiteindelijk toch beloond. De keeper van Oeffelt trapte de bal uit. Bo was alert en ving de bal op. Zij speelde de bal op Dani. Dani schoof de bal in de verre hoek en zorgde zo voor de 1-5.
Rafael zat goed in de wedstrijd en ondanks dat zijn tegenstander een kop groter was, ging hij het duel steeds aan. Op een gegeven moment maakte hij een perfecte sliding. Daar kreeg hij zelfs een groot applaus voor van het publiek. Na de rust kon Oeffelt nog 2 keer scoren. De eindstand was  1-7.

De held van het veld is deze week: Tijmen Kaal. Tijmen, je hebt er veel ballen uit gehouden, je hebt gedoken en je voetbalde mee. Die button is zeer zeker verdiend!

Mannen én meid, jullie hebben ontzettend gestreden vandaag, maar de tegenstander was beter. Het was mooi om te zien dat jullie niet opgaven en bleven strijden. Zo moet het! Dan kan je daarna met een opgeheven hoofd het veld af, ook na een nederlaag.

Volgende week spelen we thuis tegen St. Hubert/De Willy's JO8-1 om 8.45 uur.