Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SIOL 1 speelt thuis 2-2 gelijk tegen Juliana Mill 1

12 mei 2019 17:15

De wedstrijd eindigde in een terecht 2-2 gelijk spel, maar helaas was er een incident voor rust dat in negatieve zin de boventoon voerde deze middag.

SIOL en Juliana Mill dachten vandaag om niet meer dan de eer te spelen, maar door het verlies van DSV had de winnaar vandaag toch nog goede zaken kunnen doen voor de 3e periode. Uiteindelijk is het niet zover gekomen omdat er geen winnaar is gekomen. De eerste helft was een beetje rommelig en er waren weinig kansen. Helaas was er in die eerste helft de meeste aandacht voor een opmerking die Juliana Mill-speler Tom Heerbaart over had voor de grensrechter van SIOL, Wim Toisuta. Deze speler, ook nog voorzitter van Juliana Mill, vond het nodig om de grensrechter van SIOL uit te schelden voor 'blauwe aap'. Omdat de scheidsrechter dit niet gehoord zou hebben op dat moment is deze uitlating niet bestraft door de scheidsrechter.
Nadat Juliana Mill vlak voor rust de 0-1 sccoorde, bood de bewuste speler van Juliana Mill wel zijn excuus aan richting de grensrechter van SIOL. Allereerst een bevestiging van het feit dat het incident zich inderdaad heeft voorgedaan, maar het roept ook de vraag op hoe gemeend deze excuses zijn, want waarom hiermee wachten totdat je op voorsprong komt. De scheidsrechter heeft overigens speler Heerbaart na het fluiten voor de rust nog een gele kaart gegeven terwijl men richting kleedkamer ging, waarom is niet helemaal duidelijk.

Na de rust werd er weer gevoetbald en scoorde SIOL uit een mooie vrije trap de gelijkmaker, kopdoelpunt van Djavano Amunupunnjo. SIOL kwam even later zelfs verdiend op voorsprong door een doelpunt van Bassim Sayeb. Voor Juliana Mill was dit de aanleiding om nog opportunistischer te gaan spelen en 5 minuten voor tijd scoorde Juliana Mill de gelijkmaker, waarmee 2-2 ook de eindstand werd.

Volgens trainer Lucien Roeffen een terechte uitslag gelet op het wedstrijdbeeld over 90 minuten. Trainer Roeffen heeft zich wel verbaasd over het feit dat, ondanks alle aandacht die hiervoor de laatste tijd is geweest, er toch weer discrimerende opmerkingen worden gedaan in het veld en dat hier niet tegen opgetreden wordt. Niet door de scheidsrechter die het niet gehoord zou hebben, maar ook niet door de staf van Juliana Mill voor wie dat laaste niet geldt. Wederom een gemiste kans aldus trainer Roeffen!
Bron: Gerno de Haas Fotografie