2019

BEZOEK(EN) MALDON SAINTS AAN SIOL 2019

 

AVIKO CUP (juni 2019)

Op de 45e editie van de Aviko Cup (internationaal toernooi) was ook Maldon Saints Yfc aanwezig met een jeugdteam. Dit jaar werd Maldon Saints vertegenwoordigt door een gemengd team van meisjes en jongens van de leeftijd 10-13 jaar. Het team nam deel in de U13-klasse. Doordat pas op een laat tijdstip in het seizoen duidelijk was dat dit elftal naar het SIOL toernooi zou komen, sliepen de spelers en ouders dit jaar niet bij gastgezinnen maar op Center Parcs. Helaas was dit op korte termijn niet anders meer te regelen en deel van de ouders van Maldon Saints gaf gezien de jonge leeftijd van de spelers hier de voorkeur aan.

Op de zaterdag had Maldon Saints een zware poule met onder andere Sparta Rotterdam en uiteraard SIOL. Het leeftijdsverschil en fysieke kracht waren op de eerste dag van het toernooi zichtbaar en alle wedstrijden werden helaas verloren. Aangezien de wedstijden in de morgen plaatsvonden, ging men in de loop van de middag terug naar Center Parcs om te gaan zwemmen of voor te bereiden op de partyavond bij SIOL. Tijdens de avond werd er vrolijk op los gefeest door zowel de jeugd als de volwassenen.

Op de zondag was het weer vroeg opstaan voor de 2e dag van het toernooi. De één was wat meer fris/uitgerust dan de ander, maar er werd weer met volle moed aan deze 2e dag begonnen. De tegenstanders van vandaag waren van een gelijkwaardig niveau als Maldon Saints. Zo werd tegen het Duitse TuS Baerl het eerste puntje van het toernooi behaald. Een zeer aantrekkelijke wedstrijd waar beide teams goede scoringskansen kregen om de wedstrijd te beslissen. Het werd uiteindelijk 0-0. Dit gaf de spelers een grote stimulans. En ook de volgende wedstrijd tegen Jvc Cuijk werd gelijk gespeeld, alleen werden deze wedstrijd ook de eerste doelpunten gescoord door Maldon Saints. De doelpunten werden door iedereen zeer uitbundig gevierd. De wedstijd eindigde in 2-2. De laatste wedstijd van het toernooi was tegen de meisjes van SV Kadoelen. Een team waar de Engelse bezoekers veel respect voor hadden en als de gewenste laatste tegenstander werd gezien. Helaas werd deze wedstrijd in de slotminuut pas verloren.

’s Avonds was het een gezellig samenkomen met een hapje en een drankje. Diverse ouders zijn door het bezoek aan SIOL zeer enthousiast geworden van de uitwisseling. Vele waren niet op de hoogte wat men kon verwachten. Er is al aangegeven dat men over 2 jaar nogmaals wil deelnemen en dan met de andere teams van de U13 wil strijden voor de winst. Dan zal er een ook een tijdige aanmelding zijn zodat de spelers/ouders wel bij gastgezinnen kunnen doorbrengen. Men kijkt ook al uit om SIOL volgend jaar in Maldon te verwelkomen.

In het kader van 50 jaar Twinning Link tussen Maldon en Cuijk werd een bokaal aangeboden aan SIOL. Een feestelijk feit waar zowel Maldon Saints als SIOL een grote bijdrage hebben geleverd.


Namens Maldon Saints brengen wij een dankwoord uit naar de organisatie van de Aviko toernooi en de vele vrijwilligers die mee hebben geholpen bij het toernooi. Een perfect georganiseerd toernooi, leerzaam voor de spelers en een warm gevoel dat je als team wordt gewaardeerd dat je welkom bent.

 

 

 

JUMBO G-TOERNOOI (januari 2019)

Op de 11e editie van het Jumbo G-toernooi werd voor de eerste keer ook door een buitenlands team deel genomen, namelijk het G-team van Maldon Saints.

Tijdens het bezoek van SIOL aan Maldon in 2018, was één van de gastgezinnen de leider van het      G-team van Maldon Saints. Hier hebben we besproken of het mogelijk zou zijn om ook het G-Team bij de uitwisseling te betrekken. Van zowel de kant van Maldon Saints als SIOL werd vol enthousiasme gestart dit voor elkaar te krijgen. En in januari 2019 was het resultaat een deelname van Maldon Saints.

Op 18 januari 2019 kwamen de Engelse gasten ‘s avonds aan op Center Parcs. De volgende dag rond twaalf uur kwam het gezelschap van spelers en ouders/leiders aan bij de sporthal in Cuijk.  Tijdens de opening van het toernooi kregen al de spelers en leider een welkomsgeschenk van de organisatie van het Jumbo Indoor toernooi.

Het G-Team van Maldon Saints streed volop mee voor de winst in de groep. Met drie overwinningen op rij leek het op de poulewinst af te streven. Echter in de laatste wedstijd van de poule werd met   1-0 verloren en zo eindigden drie teams op de eerst plaats. Helaas kwam Maldon Saints 1 doelpunt te kort voor het bereiken van de halve finales. Na de eerst de teleurstelling te hebben verwerkt dat de halve finale niet was bereikt, was het team daarna toch de finalisten van de het toernooi aan het aanmoedigen. Vol trots werd de prijs van de 5e plaats op het toernooi in ontvangst genomen. Onder aanmoediging van alle andere teams om ook volgend jaar weer te komen deelnemen.

 

Namens de organisatie van de Twining Link  tussen Maldon en Cuijk zijn we tevreden dat we ook dit jaar weer veel spelers en ouders een onvergetelijk bezoek aan Cuijk hebben kunnen aanbieden. Zeker gezien het feit dat het dit jaar het 50e jaar is dat de Twinning Link bestaat. Maldon Saints en SIOL hebben hierin een grote bijdrage geleverd en beide verenigingen hebben reeds 42 jaar (vanaf 1977) een jaarlijkse uitwisseling en beide streven er ook naar dit ook de komende jaren te kunnen voortzetten.

 

Organisatie Twinning Link

Maldon Saints en SIOL

 

Jac Nas

Jolanda Claassen

Reiny Megens

Howha May

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!