Facebook Toestaan Niet toestaan

Prima en dik verdiende 1-3 overwinning van SIOL bij SCMH

12 maart 2023 20:00

RH

SIOL had na de nederlaag van vorige week tegen Milsbeek iets goed te zetten en dat gebeurde vandaag ook in Mariaheide.

Onder moeilijke omstandigheden werd er om 14.30 uur afgetrapt. Het veld lag er hobbelig en zwaar (nat) bij en de wind had vrij spel over het veld. Het was echter SIOL dat het beste met de deze omstandigheden om ging. SIOL was de eerste helft heer en meester, en dat had ook zeker met de tactiek te maken waar SCMH geen antwoord op had. Hoe drukker de trainer van de thuisclub zich langs de lijn maakte, hoe gevaarlijker SIOL werd.

Na 20 minuten kwam SIOL dan ook verdiend op voorsprong, een mooie aanval via Onur Zivali en Owen Blokland werd knap binnengekopt door Loutfi Chamlal. Even later blunderde de achterhoede van SCMH en wist Jan Lutters daar goed van te profiteren, zo stond SIOL ineens op een comfortabele voorsprong van 0-2. Vlak voor rust werd dat comfort nog hoger, want Owen Blokland wist de 0-3 te scoren. Een goal die wederom zijn oorpsrong kende in het goed onder druk zetten van de SCMH-verdediging.

Zo ging SIOL met een 0-3 stand de rust in, na een zeer sterke 45 minuten. De kunst was wel om dit niveau vast te houden, want in de thuiswedstrijd kwam SIOL ook op een 3-0 voorsprong, maar wist het toen die voorsprong niet vast te houden. Vandaag liet men dat duidelijk niet gebeuren. SCMH wist in de 2e helft nog wel een keer te scoren uit een hoekschop, maar daar bleeft het dan ook bij.

De wedstrijd kende nog wel een heel vervelend einde voor Loyd Hoegen. Hij kwam bij een duel zo verkeerd terecht dat hij het duel eindigde met zijn elleboog uit de komen en een breuk in zijn bovenarm. SIOL wenst hem een voorspoedig herstel toe bij deze zware blessure!.

Door de verdiende winst klom SIOL weer over Achates heen en bleef in het spoor van o.a. Herpinia. En laat dat nu juist de tegenstander van volgende week zijn, als SIOL naar Herpen mag.