Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SIOL overklast Fc de Rakt en zet mooie reeks voort met 3-0 overwinning

18 april 2022 17:30

In de laatste 8 wedstrijden, 7 keer winst en 1 keer gelijk, 21 goals voor en 3 tegen, dat zijn nog eens indrukwekkende cijfers.

Vandaag lieten de mannen van trainer Dinand van Haaren zien dat ze ook tegen de echte top in de 4e klasse H hun mannetje staan. De wedstrijd begon maar liefst 20 minuten later omdat Fc de Rakt de wedstrijdshirts in Uden had laten liggen. Uiteindelijk bleken de Udenaren hier meer last van te hebben als SIOL, want na nog geen 10 minuten spelen stond de 1-0 al op het scorebord. Na goed voorbereidend werk van Selim Sahinturk scoorden Djavano Amunupunnjo en Daniel Ilic, want beiden raakten de bal tegelijk. Het zelfvertrouwen van SIOL kreeg hierdoor nog meer een boost. Door op de juiste momenten goed druk te zetten en met vaak heel goed positiespel was SIOL de baas op het veld en liep Fc de Rakt in de 1e helft grotendeels achter de feiten en achter de bal aan, ook al werd er voor rust niet meer gescoord.

De 2e helft speelde SIOL het spel weer heel slim en was SIOL ook de enige club die echt gevaarlijk was voor de goal. Fc de Rakt probeerde het wel, maar het feit dat SIOL-keeper Bart Roeffen de bal vandaag vaker met de voeten heeft geraakt dan met de handen, zegt genoeg. SIOL dacht halverwege de 2e helft de 2-0 gescoord te hebben, nadat keeper Jaap van de Rakt van Fc de Rakt de bal niet vast had, waarvan SIOL dacht te profiteren. Om onduidelijke reden werd de goal afgekeurd door de scheidsrechter, die de wedstrijd te vaak van een te grote afstand volgde en daarom ook regelmatig vreemde beslissingen nam in een overigens heel sportieve wedstrijd.

SIOL nam echter direct revanche voor deze foute beslissing, Selim Sahinturk scoorde vanaf 20 meter met een prachtig afstandsschot dat keihard in de kruising ging. Een kwartier voor tijd wisselde trainer Dinand van Haaren en kwam o.a. Robin Schamp in het veld. Hij was meteen succesvol door de 3-0 te scoren, waarmee de wedstrijd definitief gespeeld was. SIOL kreeg nog kansen op meer goals, zo spatte een kopbal nog uiteen op de lat, maar deze uitslag was natuurlijk al heel mooi.

Trainer Dinand van Haaren was vanzelfsprekend een zeer tevreden man, de beste wedstrijd van de oranje-zwarten tot nu toe onder zijn bewind. Trainer Eus Marijnissen van Fc de Rakt moest tegenover trainer van Haaren erkennen dat Fc de Rakt vandaag overklast is door SIOL, zoals SIOL in de 1e wedstrijd in Uden overklast werd door Fc de Rakt.

SIOL mag niet te lang feest vieren, want komende zondag (wederom Super Sunday bij SIOL) wacht koploper Vorstenbosche Boys, die door het verlies van Fc de Rakt tegen SIOL en de winst op Cito nu 5 punten voor staan. Aan SIOL de mooie taak om de competitie weer spannend te maken en de mooie reeks ook komend weekend voort te zetten.

In de stand is SIOL nu met plek 7 een stevige middenmoter met 6 punten voorsprong op de nummer 8 Juliana en maar 1 punt achterstand op de nummers 5 en 6, respectievelijk Festilent en SJO/SSA Vestia '19.

Bron: Gerno de Haas