Accommodatie

Onbekend

Vandaag dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd. We hebben er zin ook, ook omdat we zien dat het elke keer wel beter gaat. Helaas moeten we het vandaag zonder Samuel en Jens doen. Samuel is geblesseerd, we wensen je veel beterschap toe! Hopelijk zien we je weer snel! Cas Klomp kwam bij ons keepen, als vervanger van Jens.

Verzamelen bij McDonalds, voor onze uitwedstrijd in Sambeek. Sommigen hebben nog een ontbijtje overwogen, maar nee, toch maar door. In de mist konden we Sambeek net vinden. De aanmoedigingen van de afwezige coach René mochten er ook zijn: Succes, mannen en dame! Gas erop! En zorg dat je geen kans mist…..

Na een goede warming-up, koffie voor publiek en coach Martijn (met suiker, dat weet nu heel Sambeek), begon de wedstrijd. In het begin ging het spel goed op en neer. SIOL was fel, verdedigde goed en passes komen steeds beter aan. De achterhoede met Keanu, Dano en Lotte hielden het goed dicht, op het middenveld begonnen Jarno en Yannick en later met Robbie en voorin wachtte Seppe geslepen op de ballen. Toch een beetje met spanning in het lijf, dan kon je merken, want die eerste drie wedstrijden hadden we toch verloren. Net toen we het gevoel hadden overwicht te krijgen, scoorde Sambeek 1-0. Maar voordat ze goed en wel van hun voorsprong konden genieten, maakte Robbie er 1-1 van! Met mooie kapbewegingen ging hij 2 tegenstanders voorbij en schoot hem toen in de goal. Lekker! SIOL ging door. Vlak hierna had Robbie weer een mooi schot op goal, de keeper kon net redden, maar liet de bal los. Robbie ging door, maar net te laat. Goed gewerkt! Vlak voor rust werd het nog bijna 2-1, nadat een speler van hun doorbrak. Maar Cas stak op het juist moment zijn hand omhoog. Mooi!

Rust. Peptalk van Martijn. Het hielp, want SIOL begon onstuimig, direct met een aantal kansen. Seppe kon net niet scoren na een mooie voorzet van Yannick. De keeper kon er net tussen komen. Halverwege de tweede helft werd het 1-2. SIOL had een corner, die werd afgeslagen door de verdediging van Sambeek. Yannick pikte de bal op, gaf hem diep op Keanu, die ontzettend hard schoot. Helaas, de keeper keerde hem. Maar Robbie stond weer goed op te letten, de rebound was voor hem, en hij miste niet. Vlak daarna werd het bijna 1-3 toen Dano bij de volgende corner van SIOL een prachtig omhaal maakte ‘á la Van Basten’. Helaas, het doel stond iets naar rechts…. Ook Yannick had nog een mooi schot op goal, maar ook die ging er niet in. Achterin bleven we goed verdedigen. Dano, Lotte en Jarno hadden bijna alle ballen, en bleven daarna ook goed kijken waar ze de passes naartoe moesten spelen. En Cas bleef actief meekeepen. Het middenveld en voorhoede, Yannick, Robbie, Seppe en Keanu renden zich het snot voor de ogen…. En Martijn maar blijven roepen dat ze moesten gáán….

Zou het dan toch…. De minuten verstreken en we bleven voor staan. In de laatste minuut een mooie uitbraak, met een prachtige pass van Robbie op de volledig vrije Seppe. Seppe kon alleen op de goal af, we rekenden al bijna de 1-3. Maar wat doet de scheids nu? Hij fluit midden in de aanval af!!!!

Maar belangrijkste is dat jullie fantastisch gewerkt en gespeeld hebben en een mooie verdiende overwinning hebben behaald. Super gedaan! Het publiek vindt dat het toch minimaal 1-2,5 is…. Cas, super bedankt dat je ons hebt willen helpen. En jij ook goed gekeept!