Corona

Situatie vanaf 19 december 2021

Vanaf zondag 19 december 05.00 uur gelden naast de algemeen geldende regels de volgende aanvullende regels:

 • Het sportpark van SIOL is van 17.00 tot 05.00 uur gesloten;
 • De competities voor alle SIOL-teams zijn - voor zover dat al niet het geval is door de winterstop - stil gelegd; 
 • Zowel de kantine als de kleedkamers zijn dicht, ook overdag wanneer er door de jeugd getraind wordt, alleen de toiletten zijn toegankelijk;
 • Bijeenkomsten, vergaderingen ed zijn tussen 17.00 en 05.00 uur ook niet toegestaan op ons sportpark;
 • Binnen sporten is niet toegestaan, er kan dus niet getraind worden in de sportzaal van het Merletcollege;
 • Om 17.00 uur moet het sportpark door iedereen verlaten en gesloten zijn;
 • Bij trainingen en/of onderlinge wedstrijdjes vooor 17.00 uur is geen publiek aanwezig.
Wat mag nog wel tussen 05.00 en 17.00 uur :

 • volwassenen van 18 jaar en ouder mogen buiten sporten met max 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur;
 • kinderen tot en met 17 jaar mogen buiten trainen en onderling wedstrijden spelen tussen teams van SIOL zelf. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden. 

Als men wil trainen volgens bovensstaande voorwaarden, neem dan contact op met Harrie Verberkt om te kijken welke mogelijkheden er zijn.  Het bestuur van SIOL vindt het belangrijk dat we binnen de zeer beperkte mogelijkheden die er zijn, wel maximaal ruimte geven om sporten voor de jeugd mogelijk te maken, op die manier zullen wij dus ook met verzoeken om te mogen trainen om gaan. 

Algemene voorschriften

De allerbelangrijkste regel is nog steeds: Heb je klachten zoals door het RIVM omschreven, blijf dan thuis, laat je testen en kom zeker niet naar het sportpark!

We zijn blij dat er nog steeds in de buitenlucht gesport kan worden, maar we vinden samen met de KNVB dat we de aanwezigheid bij SIOL ook zo veel mogelijk moeten beperken tot dat buiten sporten. Dit betekent dat vanaf 13 november de volgende maatregelen van kracht zijn bij SIOL:

 • Alle personen vanaf 18 jaar die de binnenruimtes van onze accommodatie bezoeken (zoals kleedkamer, toilet, bestuurskamer, kantine) dienen een Corona ToegangsBewijs (CTB) in combinatie met geldig legitimatiebewijs te tonen.  Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders en scheidsrechters. Ouders die meerijden naar uitwedstrijden vallen niet onder die uitzondering en moeten wel een CTB tonen.
 • Om de aanwezigheid bij SIOL zoveel mogelijk te beperken zal de kantine in ieder geval tot en met 14 december gesloten zijn. 
 • Daarnaast het dringende verzoek, net als een jaar geleden, om al in sportkleding naar onze club te komen en na afloop thuis te douchen. Komend weekend zullen de kleedkamers nog open zijn, maar vanaf 22 november willen wij ook de kleedkamers zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden en voor iedereen (!) geldt dat zij onze sportaccommodatie na afloop van een training of wedstrijd zo spoedig mogelijk dienen te verlaten. Ouders die meerijden naar uitwedstrijden vallen niet onder deze beperking en mogen aanwezig zijn op het sportpark. 

Wij beseffen dat deze aanvullende maatregelen weer het nodige vragen van iedereen. Tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat wij op deze manier als voetbalvereniging bijdragen aan het terugdringen van de besmettingen en hopen we dat het publiek bij wedstrijden en trainingen en het gezellige clubleven binnen afzienbare tijd weer de boventoon voert bij SIOL. Extra informatie

Voor informatie over de maatregelen en specifieke protocollen en vragen en antwoorden is op onderstaande websites meer informatie te vinden.

Aanvullend

 • We geven vooralsnog geen bidons aan de teams, dit gelet op het besmettingsgevaar. Tot nader bericht zal elk lid, jong en oud, zelf voor een bidon moeten zorgen bij trainingen en wedstrijden. Zorg er voor dat op de bidon goed te zien is, wie de eigenaar is.
 • Trainingsmaterialen zoals hesjes en hoedjes zijn gewoon beschikbaar, zorg er wel voor dat de hesjes na elk gebruik, gewassen worden (verantwoordelijkheid van elk individueel team). 

Al deze maatregelen zijn afgeleid van de maatregelen van de Rijksoverheid, het RIVM en de KNVB

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!