Verklaring naar aanleiding van gestaakte wedstrijd SIOL 1 - Juliana Mill 1

27 oktober 2019 19:45

RH

De wedstrijd SIOL – Juliana Mill is in de 90e minuut door de scheidsrechter gestaakt. De stand was op dat moment 1-1. Dit nadat de scheidsrechter discriminerende / racistische woorden heeft gebruikt richting een aantal spelers van SIOL.

Op het moment dat de trainer van SIOL, Lucien Roeffen, bij de scheidsrechter aandacht vraagt voor deze zeer ongemakkelijke situatie geeft de scheidsrechter aan dat hij hierover niet met de trainer in gesprek wilde omdat hij al zijn excuses zou hebben aangeboden. Trainer Roeffen geeft hierop aan dat dit toch zo niet kan en dat je toch niet zomaar kan door voetballen alsof er niets gebeurd is. De scheidsrechter wenst hier niet verder op in te gaan en hij besluit (en niemand anders) om per direct de wedstrijd te eindigen, waarbij pas na enige tijd duidelijk wordt dat de wedstrijd gestaakt is. Ook blijkt pas veel later dat de scheidsrechter trainer Roeffen rood heeft gegeven omdat  hij zich buiten zijn trainersvak zou hebben begeven. Zowel spelers van SIOL, de assistent-scheidsrechter van SIOL, als spelers van Juliana Mill hebben gehoord dat de scheidsrechter discriminerende / racistische woorden heeft gebruikt en dit wordt – ook na afloop – niet ontkend door de scheidsrechter.

In afwachting van het onderzoek van de KNVB zullen we inhoudelijk geen verdere mededelingen doen. Aanspreekpunt in deze is de voorzitter, Rob Hoffmann via voorzitter@siol.nl

Bron: RH
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!