SIOL pakt 3 punten in de uitwedstrijd tegen Toxandria

11 april 2019 20:45

RH

SIOL was ook in Rijkevoort tegenstander Toxandria de baas.

Beide teams konden niet in volle oorlogssterkte aantreden in deze doordeweekse wedstrijd. Zo misten bij SIOL spelers als Noud Maassen, Willem de Haan, Bryan Bokma en Bassim Sayeb. Er stond niettemin een stevige basis aan de aftrap, ook al was het al om 18.30 uur.

De eerste helft was niet echt aantrekkelijk, weinig kansen van beide zijden. Toch werd er 2 keer gescoord, eerst door SIOL vanuit een hoekschop, waarbij Daniel Illic het beslissende tikje gaf. SIOL ging vanaf dat moment te gemakkelijk over de wedstrijd denken, werd op momenten nonchalant en uit zo'n moment wist Toxandria ook de gelijkmaker te scoren, 1-1 was dan ook de ruststand.

De 2e helft was SIOL voetballend heer en meester. Toxandria beperkt zich tot verdedigen en gokte op een counter. Al kwam Toxandria daardoor niet vaak voor de goal van SIOL, als het dan zover was, werd het soms wel dreigend. Uiteindelijk werd SIOL 10 minuten voor tijd wel beloond voor hun positieve spelopvatting. Senol Caluk, een van de betere spelers vandaag bij SIOL, samen met Lloyd Hoegen en Pim Niessen, beloonde zijn degelijke optreden met de winnende goal.

SIOL kwam na deze goal niet meer echt in de problemen en kon daardoor als winnaar het veld af gaan. Zondag a.s. wacht al weer de volgende tegenstander, Fc Uden is dan de tegenstander op het sportpark van SIOL.