Facebook Toestaan Niet toestaan

Djavano Amunupunnjo zorgt met 2 goals voor verdiend gelijk spel tegen DSV

2 december 2018 17:30

RH

SIOL kwam op deze regenachtige zondag met 0-2 achter, maar het kwam knap terug in de wedstrijd en door 2 goals van Djavano Amunupunnjo pakte SIOL een dik verdiend punt tegen de nummer 3 DSV.

Het lijkt een terugkerend probleem, de manier waarop SIOL al vroeg in de wedstrijd tegengoals ontvangt. Ook in deze wedstrijd keek SIOL na 5 minuten al tegen een 0-1 achterstand aan. Nadat SIOL van de schrik bekomen was, nam het ook het initiatief. Het laatste half uur van de 1e helft was SIOL voetballend de betere partij, er kwamen ook kansen, alleen werd er niet gescoord.

Na de rust was SIOL in 1e instantie een stuk onrustiger aan de bal. Het moest ook al vrij snel de 0-2 accepteren. SIOL toonde echter karakter en vocht zich weer in de wedstrijd. Dit leidde tot de verdiende aansluitingstreffer van Djavano Amanupunnjo, die binnen 2 minuten na de 1-2 ook al de 2-2 had kunnen maken, ware het niet dat de bal op de paal belandde. SIOL voerde de druk steeds meer op en uiteindelijk werd de vechtlust beloond, in de 90e minuut was het wederom Amunupunnjo die wist te scoren en de verdiende 2-2 op het scorebord zette.

Ondanks dit mooie resultaat, zakt SIOL een plekje en staat het nu op de 12e plek, weliswaar met ruimte voorsprong op Fc Uden en HBV. Volgende week wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen Fc Uden. Voor SIOL om meerdere redenen belangrijk om te winnen, want als men er in gaat slagen om de gelijke spelen van de laatste weken om te buigen naar een overwinning dan kan de aansluiting met de middenmoot snel gerealiseerd zijn. Het is opvallend dat er slechts 6 punten verschil zitten tussen de nummer 12 en de nummer 3 in deze competitie.
Donderdag 6 december speelt SIOL eerst nog voor de beker tegen SDDL in Demen. Drukke weken dus voor de mannen van Lucien Roeffen zo vlak voor de kerst.